Acta 28.10.2008

Ir abajo

Acta 28.10.2008

Missatge  Admin el Dg Nov 09, 2008 11:54 pm

ACTA ASSEMBLEA D'ESTUDIANTS DE LA FAC. DE FILOLOGIA,

TRADUCCIÓ I COMUNICACIÓ

-28/10/2008-

1. Grups de debat
2. Difusió
3. Reunió de consell de Govern
4. Assemblea d'Assemblees
5. Altres1.

El primer problema que es planteja a l'assemblea és la manca d'informació en paper, és a dir, de documents per tal d'explicar què és l'EEES, i sobretot de cara a configurar debats. Ja s'està parlant amb professors per veure quin nivell d'implicació tenen i si estan disposats a participar. Abans de de tractar el contingut, el qual serà configurat a les assemblees de dijous i dilluns que ve, es van fer una proposta d'estructuració del debat:

a) Grups de debat sobre aplicació

o Els documents que s'han de tractar són els Plans d'Estudi de cada titulació de la facultat.
o Es proposa que el debat i anàlisi d'aquests documents es facen en grups separats en cada titulació.
o Els documents estan a la disposició de tothom, i com que allò que proposem és analitzar-los i debatre'ls en comú es demanaran còpies a deganat. Aquests documents tot i que els fem públics no tenen caracter oficial, ja que no estan aprovats definitivament, i són les propostes més o menys fixades configurades per les CEPE (o les comissions reglades que configuraren els plans).b) Grups de debat general

o Es parla d'aportar informació per una banda oficial, extreta d'institucions i organismes com l'ANECA o el Ministeri d'Educació i Ciència, per analitzar l'aplicació concreta a nivell general i com actuen allò que s'anomenen “agents de l'ensenyament”.
o També es proposen textos d'anàlisi com articles, estudis o llibres com “Eurouniversidad. Mito i realidad del Proceso de Bolonia” a Icària escrit per Judith Carreras, Carlos Sevilla i Miguel Urban, així com les declaracions oficials (Sorbona, Bolonya, Bergen...), per tal d'aconseguir destriar la vertadera filosofia del procés de convergència.També s'acorda l'horari dels debats: Dimarts 11-13h i Dijous 18-20h començant a partir de la setmana que ve.

En un altre sentit, per a crear espais per a l'assemblea s'han habilitat unes taules, i s'ha aportat un cert mobiliari que ha de ser compartit per tots.

2.

Respecte a difusió s'insisteix en comentar i explicar quines són les nostres propostes, com a mínim, de treball per a aconseguir com a mínim democratitzar agònicament una imposició com l'EEES.

Es parla d'un DVD explicatiu del Procés de Bolonya que va arribar a l'assemblea. Es proposa veure-la i prepara-la per a passar-lo i comentar-lo.

Es torna a insistir en la necessitat de fer visible, i en extensió, participativa la lluita amb performances, tallers, com es va comentar a l'assemblea d'ahir. En aquest sentit la comissió d'Oci i acció, i la petita comissió que organitzarà el taller de poesia es reuniran després de l'assemblea i en la següent assemblea explicaran quines propostes hi han.

També es parla d'engegar una circular de correus de recolzament al tancament.

3.

Un dels estudiants present a la reunió del Consell de Govern de la UV descriu un posicionament victimista. A més a més, es parla que el tractament cap a nosaltres serà, en principi, permissiu. Es comenta la posició escèptica que adopta la degana d'aquest centre respecte a la nostra capacitat de mobilització, una realitat que no es correspon, com veurà, amb la realitat.

En un altre sentit, hi ha una reunió amb algun membre de l'equip rectoral en què es convoca a tots els claustrals, és a dir, els estudiants electes en les eleccions irrisòriament democràtiques que es celebren cada any. En principi, el motiu es parlar sobre la situació de les mobilitzacions. Allò que es proposarà és que es puga participar més amplament en aquesta reunió. Aquest és un tema que es debatrà a l'assemblea d'assemblees.

Ja fora de la informació de Consell de Govern, es parla d'una reunió a la Fundació Bancaixa dels rectors de les cinc universitats públiques del País Valencià, la U de València, la U Politècnica de València, la U Jaume I, la U d'Alacant i la U Miguel Hernàndez.

4.

S'ha quedat a les dimecres 29 a les 17h a la Faculta d'Història per parlar i dirigir-se a Rectorat. On el mateix dia a partir de les 22h tindrà lloc l'assemblea.

5.

Es comenta i es llig en assemblea un manifest amb uns plantejaments determinats per uns companys de clàssiques, tot i que no han participat amb veu a l'assemblea, i de segur que si participaren seria, eufemísticament parlant, més enriquidor per tothom.

Admin
Admin

Nombre de missatges : 4
Data d'inscripció : 09/11/2008

Veure perfil de l'usuari http://aeftc.4rumer.net

Tornar a dalt Ir abajo

Tornar a dalt


 
Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum